Get Adobe Flash player
Login FormFacebook FanBox

Polls
Anda memilih produk Afiat di atas dasar apa?
 
Who's Online
We have 17 guests online
Statistik Web
Members : 61
Content : 11
Web Links : 6
Content View Hits : 199757
Show IP
Your IP: 18.209.104.7
Show location on Map
Hostname:
ec2-18-209-104-7.compute-1.amazonaws.com

Your OS: Search Bot
Your Browser: unknown unkno
Pilih Theme
Feed Display
No Feed URL specified.

Syarikat Minyak Afiat Sdn Bhd.

"Nikmat rahsia alam semulajadi"

Selamat Datang ke laman web Syarikat Minyak Afiat Sdn Bhd. Website V2 ini baru dilancarkan seiring dengan perkembangan IT yang semakin meluas di Malaysia. Tujuan kami adalah untuk memperkenalkan Syarikat Afiat Sdn Bhd ke serata dunia serta ingin memberi penerangan kepada pengguna-pengguna khususnya masyarakat Malaysia mengetahui Syarikat Minyak Afiat ini dengan lebih dekat lagi. Oleh itu sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau masalah dalam melayari website ini sila hubungi kami di ruangan yang di sediakan untuk memudahkan kami mengambil tindakan segala cadangan dan masalah anda.

Keterangan Logo

 

  1. Perkataan 'AFIAT' diambil dari ungkapan 'sihat walafiat' yang mana AFIAT membawa maksud 'kesejahteraan' bersesuaian dengan produk-produk kesihatan yang ditawarkan oleh Syarikat Minyak Afiat Sdn. Bhd.
  2. Imej gambus dan nota muzik yang tertera pada logo menggambarkan nostalgia sewaktu memperkenalkan 'Minyak Afiat' selaku produk ulung di mata masyarakat sekitar tahun 1920-an lagi. Pada masa tersebut dendangan gambus diperdengarkan kepada orang ramai sebagai menarik perhatian mereka untuk membeli Minyak Afiat. Nostalgia tersebut diabadikan di dalam logo Syarikat sebagai mengenang jerih perih pengasas pada masa itu dalam memperkenalkan dan meyakinkan pengguna akan keistimewaan Minyak Afiat ini.
  3. Imej lelaki memakai songkok adalah merupakan gambar pengasas Syarikat Hj. Panjang Kamaruddin yang sengaja dipaparkan secara artistik dan terus dikekalkan kerana ia mempunyai nilai sentimentalnya yang tersendiri.

Last Updated (Friday, 12 April 2013 21:42)

 

Anugerah Pengiktirafan Syarikat