Get Adobe Flash player
Login Form
Facebook FanBox

Polls
Anda memilih produk Afiat di atas dasar apa?
 
Who's Online
We have 31 guests online
Statistik Web
Members : 6772
Content : 11
Web Links : 6
Content View Hits : 163309
Show IP
Your IP: 54.81.166.154
Hostname:
ec2-54-81-166-154.compute-1.amazonaws.com

Your OS: Search Bot
Your Browser: unknown unkno
Pilih Theme
Feed Display
No Feed URL specified.

Syarikat Minyak Afiat Sdn Bhd.

"Nikmat rahsia alam semulajadi"

Selamat Datang ke laman web Syarikat Minyak Afiat Sdn Bhd. Website V2 ini baru dilancarkan seiring dengan perkembangan IT yang semakin meluas di Malaysia. Tujuan kami adalah untuk memperkenalkan Syarikat Afiat Sdn Bhd ke serata dunia serta ingin memberi penerangan kepada pengguna-pengguna khususnya masyarakat Malaysia mengetahui Syarikat Minyak Afiat ini dengan lebih dekat lagi. Oleh itu sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau masalah dalam melayari website ini sila hubungi kami di ruangan yang di sediakan untuk memudahkan kami mengambil tindakan segala cadangan dan masalah anda.

Mimpi lelaki tua berserban

MINYAK urut jenama Afiat telah lama diketahui berkesan untuk mengatasi masalah terseliuh, kebas atau membetulkan perjalanan darah. Ia juga popular dalam mengembalikan kesihatan wanita lepas bersalin.

Terletak di Batu 30, Jalan Ipoh, Kuala Kangsar, Perak, syarikat Minyak Afiat Sdn. Bhd. telah beroperasi selama lebih 80 tahun. Ia diasaskan oleh Panjang Kamaruddin di Tambun.

“Nama ‘afiat’ itu diambil daripada ungkapan sihat walafiat. Imej lelaki memakai songkok pada produk Afiat pula merupakan gambar Haji Panjang Kamaruddin yang sengaja dipaparkan secara animasi,” kata Pengarah Urusan Minyak Afiat, Ahmad Zakaria Khalid.

 

 

Zakaria berkata, asal-usul perniagaan itu memiliki sisi eksentrik. Cerita beliau, Panjang yang merupakan ketua sebuah kampung di Tambun tiba-tiba lumpuh kedua-dua belah kaki tanpa diketahui sebabnya.

Walaupun, pelbagai usaha dilakukan untuk memulihkan penyakitnya ia masih gagal. Hendak dijadikan cerita, pada suatu hari semasa Panjang sedang tidur, beliau bermimpi didatangi seorang tua berserban dan berjubah putih.

Mimpi

Last Updated (Friday, 12 April 2013 21:42)

 

Anugerah Pengiktirafan Syarikat